Fisrt time

Assalamualaikum,nak tanya kalo mcm ni cmfrm mngdung ke,sbb dh smggu xpriod..test 3 kali pon rasa was2 lagi,perlu ke sya g scan dlu utk kpastian,ke tggu dulu...#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

Fisrt time
29 Balas

ni mcm kes sy..hari ke hari buat test kendiri, line tu drpd samar2 sampai le jelas 2 line...pegi scan time 6weeks, x nampak lg..tp doc bg folic acid..2nd scan alhamdulillah nampak dah. time tu 8weeks ..alhamdulillah ni kehamilan yg ke-6..MashaAllah tabarakallah...

Positif ni sis, mmg pregnant. Kalau sy tunggu scan bila dah 8 minggu 😊. Masa ni heartbeat pun dh nmpk, kalau scan awl kdg2 xnampak. Boleh jd kita pulak yg risau susah hati nnti

baik pergi scan awal,boleh tau tahap pregnancy kita sis..boleh tau awal jika extopic pregnancy..kalau ok semua nanti 8 mggu repeat scan sekali lg 🙂🙂

mcm sya juga dlu sya dua kali test dua2 pun posetef sya jumpa doc tu ckp kandungan sya dah 2 bulan😄anak prtama juga skrng kandungan sya dah 6 bulan😊

Alhamdulillah tahniah sis double line makin clear insyaallah pregnant tu sis , kalau risau boleh terus pergi checkup nanti minggu 8 buat lagi

Alhamdulillah positif tu, sebb saya pon cam tu buat sampai 5 kali haha punye takot + ragu2 tapi excited lps 2 minggu pegi scan

Nanti dah 8 migu boleh g klinik scan kantung and heartbeat baby.ritu saya sblum bkk buku pink kk nak gmbr scan tu

Dah blh pg scan ni. Sy 5 weeks 4 days dah pg scan kat klinik swasta. Doc scan dr bwh sbb kandungan still awal lg

Tunggu lg seminggu baru scan sbb kdg2 tak nmpk lg kalau baru seminggu tak period. Keep testing guna upt je.

Tahniah sis...Boleh scan awal utk pastikan kedudukan kandungan dan terus mula makan asid folic yaa🥰