keguguran

assalamualaikum.. Nak tanya ..brape mommy ttc slps kguguran???

36 Balas

salam takziah. saya tunggu at least sekali period. tapi ni depends on keadaan masing2. kalau tak cuci and dia turun sendiri, usia kehamilan tak banyak macam 12 minggu ke bawah ka boleh cepat. tapi b sure sebelum nak ttc dah pergi berurut at least 3 kali, bertangas, bertungku dan makan makanan sihat bagi dalaman cepat pulih baru ttc balik. insyaAllah senang lekat. selalu lepas gugur mmg senang lekat tapi kita kena make sure dalaman elok dlu supaya tak gugur lagi. folic acid jangan tinggal. all the best. saya doakan sis lekat cepat balik.

Waalaikumsalam...ad yg kta selepas kgguran ni peluang nak hamil lg tu tinggi...lebih tinggi peluang nya dripada orang yg tk pernah hamil...sis ggur brpa blan?sy pon pernah ggur..tp awal thun ni ggur...blan 8-9 aritu start blik ttc...skrg blom period...tktau la peknen ke tak...sebap cek dy tknk timbul lg 1 line...😅😅 Nak tunggu lg smpai ujung blan ni nak tngok mcm mn...

5y ago

Mcm sy la ni sis.. sy gugur dulu bulan 7 skng ni bulan 11,dah lewat period 5w5d tp try upt 1 line je... sakit bawa perut tu lain mcm tau.. kdng2 je terasa tp pening mcm mabuk tu ada.. x sure la pula ni terpikir2 pula.. ada kwn tu suh p klinik cek tp mcm tkut2 pula..😊

Sye gap 3 bulan. Means sbb nak kasi rahim betul sihat dan kuat. Doc pun nasihat yg sama. Sbb kita lepas gugur mmg subur sngat mudah utk lekat klau tak jaga. Klau bersama, buang luar atau pkai protection. Lepas 3 bulan, sye dgn husband da sedia nak cuba balik. Alhamdulillah, lekat and skrang da msum 8week. Doakan sye dgn baby sntiasa sihat ya 🤗

Kalau ikut nasihat doktor, lebih baik jarakkan dalam 3x datang period supaya rahim betul2 sedia nak terima benih baru lagi kalau ada sejarah keguguran.. kalau cuci, sampai 6 bulan.. tapi kalau ada kes lekat cepat tu tak boleh kata apa dah, rezeki hehe.. 😄.. sy ttc 3bulan, pastu ikhtiar semula dapatkan anak

8 bulan,after kgguran 7w pd 7/10/18.Alhamdulillah Allah bg hdiah double line untuk anniversary sy n suami thun ni n hdiah birthday sy..Alhamdulillah...hdiah pling berharga buat sy n suami...Awk teruskn brusaha..Allah dah atur cantik2...

5y ago

Amin...jgn risau..Allah dah atur cantik2 pjlanan,rezeki,ujian kita..Bnykkn brusaha..gambate😍😘

Sy gugur 4/9/19.. Planning nak try lepas 3 kali suci.. Which is expected my 3rd cycle was tomorrow.. Tp rasa mual, letih semacam, mcm pregnant.. Nak check tp takut, takut kecewa.. Tggu dulu la lg seminggu 🙈 semoga ada rezeki..

5y ago

Semoga ade rezeki sis kali ni..in shaa Allah mudah2an Allah permudahkan urusan sis..aamiin🤲

Sye pregnant blk hmpr 2 thun. .2017 gugur 2019 br lekat blk..usaha dan tawakal je time 2. .skng da 24w. .😊. .due date sme yg kdua sblm ny. .doa kn sye selamat smpai berslin ye. .😘

5y ago

InsyaALLAH pasty ade rezeki utk mommy jgk. .🥰😘

alhamdulillah 2bulan lps gugur pregnant balik..gugur bulan 2 haritu masa 12w,bulan 4 preggy balik..skrg dh msuk 30w..smoga sis ada rezeki utk pregnant lg..

9 tahun lepas saya ttc baru ada rezeki mengandung balik..yg first sy mengandung tahun 2010 tapi baby cuma bertahan selama 6 bulan saja dlm perut..Dia nak lahir awal...

5y ago

In Shaa Allah moga awak tabah ya

Sy 2 bln lepas gugur terus pregnant blik. Kering darah dah boleh sbb sy natural trun sndiri. Bkn cuci. Kalau cuci mgkn 3 to 6 month. Nak lagi sahih kne tnye doktor

5y ago

Sama mcm sy..trun sdri . .xkna cuci..hrap cpt2 lekat balik..😁😁