Ingin tahu

Assalamualaikum,nak bertanya kandungan sy skrg nie masuk 4minggu..sy dah boleh start consume asid folic ke?#ingintahu

11 Balas

Boleh je sis.. tp doc pnah bagitau sy yg spatutnya acid folic kene makan 3-6 bulan sblm rancang nak preg.. tp xpe awak start mkn je skrg pn ok. Jgn skip ye

Immediately start sis... Jgn ditangguh2 lg. Biasanya yg planning utk pregnant dah mkn awal.. Tggu KK provide lmbt, jd kne beli sendiri di farmasi sepapan dua...

2y ago

terima kasih sis..

Sepatutnya mula 3 bulan sebelum mengandung. Please start asid folic untuk mengurangkan risiko baby kecacatan otak dan tulang belakang.

saya doktor bgi makan ganilia. smpai la skrg dh nk masuk 7 bulan tk skip lgsung ganilia. bnyk khasiat utk ibu😍

wslm.. bole trus consume sis.. sy beli brand hovid kt shopee 3kotak trus 🤭

Bole sngat dh tu , saya 3 bulan sebelum preggy dh consume asid folic

Patut dari sblm mgandung dah kena consume.

2y ago

tq sis advice

Saya mkn dari sebelum kawen folic acid

dah boleh start sis..

Musttt!!! ♥️