Czer kedua

Assalamualaikum/Morning mummies. Saya nak tanya pengalaman czer kedua, ada yg ckp lagi sakit dari czer yang pertama? Yg pertama dulu emergency czer, second ni 4/4/2024 doktor planning czer kedua sebab baby songsang. Agak takut jgk sebab dah mmg taw kena czer lagi. Sebelum czer doktor akan scan lagi sekali ka? Sebab kdg2 masih lagi berharap bole beranak normal dgn harapan kepala baby ni mau pusing. Pastu nak tanya skrg ni czer bole pregnant berapa kali? Mohon doakan urusan bersalin saya dipermudahkan.

4 Balas

Hye sis Saya czer 2x Masa 1st emergency czer 2nd ni memang dah tau awal kena czer So memang dah set mind akan czer So memang prepare mental fizikal dari awal Sakit? Pada saya kurang dari yang 1st sebab kita dah ready dari awal… penjagaan makin baik, semua okay dari yang 1st… N yang 2nd ni saya bersalin tak bagitau sapa2 kecuali family sebab nak betul2 rest… After 1 months baru bagitau kawan2 itupon masa nak buat kenduri cukup jambul… so memang dapat rehat yang cukup… Dont worry

1mo ago

InsyaAllah…

Saya masa 38 week baby still songsang. Masa masuk wad scan baby dah pusing balik… tiba hari nak bersalin baby songsang balik so kena czer jugak… at least kita dah tahu kena czer so preparation tu akan lebih baik…. Masa saya 2nd czer saya nikmat setiap detik setiap proses sebab masa anak 1st emergency tengah sakit2 kelam kelibut tau2 dah czer anak dah keluar…

hye sis...sy 3 kali dh czer...last czer 8/2/24 tu...tpi doktor hosp gov bg peluang preg ke 4...bru btl...tpi tu bergantung dgn kesihatan ibu..kalo ok..dorg akn bg preg smpi 4 kali..tpi kalo ada risko..3 kali czer terus btl...

3w ago

insyallah sis..smoga d permudahkn urusan sis bersalin nty🥰🥰🥰

yee doc akan scan lg skali. Sy pn bby sosng mase 38mnggu . alhamdulillah lps buat sujud lama2 kepala bby dkt bwh blik. boleh mntk normal. smoga urusan sis dipermudhkn. sy skng dh kne tahan . due 8/4

4w ago

Saya esok kena admit, sepatutnya 3/4, tp ada renovation apa tah kat hospital, doktor call suruh admit awal then 1/4 operation. Tepat2 38 weeks esok. Last scan 37 weeks kepala masih atas lagi. Mcm2 ikhtiaq jgk bwt, kdg2 rasa nak redha dan berlapang dada. 🥺 masih berharap kalau kepala dia pusing bawah.