❤❤❤

assalamualaikum...mau tnya kalau da dua bulan tak dtg haid...pt negative..apa patut kita buat?

2 Balas

2bln period..tp upt negatif. maka disini puan tdk hamil. apa yg prlu dilakukan? skiranya bln ke3 msih tdk hamil dan upt kekal negatif. maka prgi jmp pakar skit puan. sy andaikn puan tdk prnh mgalami mslh sbgini..sbb tu puan janggal. psti sblm ni period puan regular. kenal psti punca.. period ni melibatkn hormon.. jd jika brlku ssuatu yg berbeza maka ada ssuatu yg brlku pd hormon. trggu krn apa.. boleh jd krn kenaikan brat bdn.. emosi stress yg mlmpau.. mslh kesihtan lain. jd klu sgup..boleh sjuk doc.. doc biasanya akn bg pil utk trun drh. dan khidmat nsihat. tp brbalik pd diri sndiri.. jg mkn..amalkn pmknn sihat. hntikn pgmbiln gula..mnis2. mnum air msk yg ckup. sayur dan protien yg ckup. karbo kurgkn. senaman yg konsisten.

Waalaikumsalam.. pergi klinik utk check up