Buku pink dan

Assalamualaikumm hai ibu2 , maaf brtanye , sy last period 31/12/20 . Dh cek upt stu terng satu samar2 . Sy ade ws nurse untuk buat buke pink dn perlu buat appointment dlu . Masih awal ke klau sy nk buat buku pink .

6 Balas

wslm. kebiasaan buat buku pink dlm 7w paling awal setahu sy. pegi klnik swasta dlu utk confirm kan prgnnt. nnti Dr.swasta akan suruh pegi KK pd tempoh2 tertentu. tp sbb covid skrg ni, KK terima utk buat buku pink melalui panggilan telefon..dia akan tnye detail psl maklumat diri kite n pasangan..pastu nnti nurse akan bg tarikh bile bole dtg amik buku pink. mse ni sekali dorg akan buat 1st chek up n bg tarikh utk mnum air gula.

3y ago

klau sy g klinik swasta pon boleh ye sis . maaf sis sy xpndai bab ni .

sy last priod 18/12/20 , cek upt 22/01/21 alhamdulillah naik 2 garis terang , lepastu cek kali kdua naik 1 garis trg yg 1 samar mgkin sbb sy dah mnum air . then pegi klinik utk pgesahan so cek lagi skali mmg 2garis jugak . jadi dktor bgtau usia kndungan 5w1d . then klinik bgi sy tmujanji 5/2 ni 😊 doakan sy ya smoga selamat dn brjalan lancar

3y ago

inshaAllah , semoga semuanya dprmudahkan sis aamiin

sy pernah gugur sbelum ni ( ank mninggal dlam perut masa 5 bulan dah ) . bile cek upt terus ws tnya nurse , bile die tnye brape week sy bg tarikh terus x jawab2 . sy risau dngan kndungan sy tkut jd apa2 . #sayadminsoalandiatas

3y ago

folic acid xkesah ke jnama ape pon ? btw trima kasihh sis 😊

Skrg semua app kk akan setkan untuk bkk buku memg depends on last date period kte kecuali kte ade previous pyakit cam diabetes kaa..awal2 diorg dah suh bkk

3y ago

trima kasih siss 😊

Sy call kk masa Sy 5w. Sy dpt appointment 7w. pnh gugur. tkpe Kita dh set appointment. kalau lmbt, nnti risau pula

3y ago

ok sis trima kasih atas nasihat 😊😊 . moga Allah prmudahkan urusann sis

Wslm. Better call dlu kk sbb ada sesetengah kk galakkan buka buku pink awal2 wpun xsmpi 7 minggu.

3y ago

ok sis trima kasihh ☺️☺️☺️