Cara kurangkan sakit punggung

Assalamualaikum..hari ni sy ada tukar reagent dua mesin di tempat kerja sy..total 7 botol sy tukar..setiap botol adalah 5L isipadu cecair..ade 3 botol sy terpaksa transfer ke botol lain sbb botol saiz berbeza utk muatkan dlm mesin..so lps selesai tukar tu punggung sy sakit, seolah tarik urat..skrg kandungan sy 17 minggu & pertama kali hamil..balik kerja sy drive & duduk lama bila keluar kereta, jalan dah xbetul sbb nyeri di punggung sampai suami tegur..sy ckp la ape yg terjadi..terus kena marah, sedih sy.. Xsangka smpai mcm ni..nak bgun dari katil pun payah..sakit sangat kat punggung..sy bukan xnak mintak tolong rakan sekerja lain angkatkan & tolong tukarkan reagent tu tapi sy rasa sy mengada2 pulak menyuruh org sbb tu mmg tugas sy ikot roster kerja..sesetengah tu paham & terus tlng tanpa disuruh..tapi ade yg tidak paham..sy pulak bukan jenis meminta2 ditolong, sy tahu awal preggy xbole angkat berat tapi sy rse serba salah nak suruh org buatkan..entah lah sy rasa mula2 5L tu xde la berat mana tapi xsangka banyak tukar jadi macam ni pulak huhu Hmm..macam mana ye hilangkan rasa sakit punggung ni dgn cepat? Tq

1 Balas

klaau sy..if baring n masa nk bgn mmg sakit..duduk dlm kete n nk bgn pn akan sakit n seksa skit (sbb sy kete wira, lowered)...tp yg sy prasan..if dudk atas kerusi biasa, kerusi gaming yg tinggi. .byk sgt kurg sakit tu .cuba la..duduk dgn postur yg btul, tinggi .means kaki awak tu tegak