cara lebatkan rambut ??

Assalamualaikum...haii.. Umur anak saya ni, 1 tahun sebulan...pernah sekali je cukur, waktu hari ke 7 kelahiran dia.? So mommies ada cadangan ?? Tqq❤️

cara lebatkan rambut ??
13 Balas

Cuba pakai mixture kelapa dara campur dengan essential oil ceddarwood, essential oil rosmary & essential oil lavender..Alhamdulillah..saya buat camtu rambut anak saya dah makin lebat sekarang..tapi ambil masa sket la..macam anak saya 6 bulan pakai baru nampak result nya..atau pun kalau nak lebih baik pakai minyak pati lavender..sebab ceddarwood, rosmary & lavender memang kombinasi yang baik untuk menggalakkan pertumbuhan rambut yang lebat & sihat..

Selain buat mixture minyak rambut tu cara lain saya buat..3 jenis essential oil tu saya campur dalam shampoo anak..letak jangan banyak sangat..agak2 dalam 2 ke 3 titis setiap EO pada setiap kali pakai..baik dalam minyak kelapa dara tu atau pun shampoo..beli essential oil yang organik tau..macam saya beli essential oil tu dengan Future Food..awak boleh cari kat Lazada..

Saya dulu waktu anak first guna johnson bby sbb suka hidu wangi johnson bby tp ak tak cun guna jenama tu. Sekali saya tukar pegi shampo biasa yang kta dewasa pakai tu haa melebat je rambut. Sebulan xgunting xsah kalau x mmg mcm perempuan dah anak 😂

Ada petua org tua,klu xpena bg botak start dri kecil,kena botak kn dlu,nt tumbuh ny lebat. Allahualam. Mcm ank sy xpena botakkn kpala dia,skrg umu 4taun,rambut nipis sgt,byk tegur rmbut dia knp nipis. . Tp sy chill je. .nt besar melebat lh jg tu. .

Normal sis ..Ada anak yg Jenis lebat rambut ,Ada yg Jenis rambut mcm anak sis . Anak Saya 7 org ,yg no.3 Masa kecik rambutnya sama mcm anak sis .. anak² yg lain semua lebat² rambut dorg

Sama dengan anak sy. Last dia cukur rambut masa umur dia 7 hari.. untill now rambut dia sama mcm anak awak.. x tebai n perang warna nya.

Cari minyak rambut utk baby yg jenis kelapa dara,, ank sy dulu pun jrg mcm ni juga,, lps pakai tu elok lebat

waalaikumsalam .. cuba sis try guna mnyak zaitun

Nti dia mking bsar mking lebat.. Normal jer tuh

Biarkan je sis. Lama2 lebat la rambut anak tu