Baby prem 35minggu

Assalamualaikum..anak sy dilahirkan pd usia kandungan 35minggu..skang dh sebulan lbh..ank sblm ni pun prem 35minggu tp paru² jer x matang..baby Kali ni byk jgk masalah,paru² x matang,usus x matang n selaput Mata pun belum tutup sempurna..Ada x anak sapa² yg alami masalah yg Sama?ambil masa berapa lama utk complete selaput Mata tu?

Baby prem 35minggu
50 Balas

Sabar byk2 ye sis.. Baby sy lahir 31/3, skrg sy pun baru habis pantang baby sy masih belum balik2 lg.. Jantung lubang, nafas laju, doc detect down syndrome, brgantung oksigen lg skrg.. Skrg alhamdulillah makin stabil, xlama lg boleh balik dh.. Allah uji sbb Allah syg kita sis, DIA nk kita sntiasa berdoa pd dia.. InsyaAllah anak sis akn cepat sihat, aamiin 🤲

Wslm. Saya masa dr diagnose air ketuban kurang dr dah suggest untuk dexa injection 2x bagi matangkan paru2 baby in case baby akan lahir awal sebelum due date atau sebelum tempoh matang. Insyaallah puan kuat dan anak pun kuat. Saya tak pernah lagi alami, saya doakan untuk puan dan anak. Semoga Allah makbulkan. Aminn.

4y ago

7 puan

Sya pun beranak anak yg no 3 dlm 35 minggu masa tu bukaan 3cm doc cpt2 jarum kan sa mantang paru baby tdk lma selepas tu sa tumpah darah maka dgn segera saya di bawa ke emergency utk Czer takut bby lemas tp bersyukur skg anak sya 4 tahun ☺️🙏🏻

Mungkin sis sebelum berank doc x suntik paru2 matang..mcm sya prem 33weeks..tp baby sihat..masuk nicu 2 minggu ja..lepas tu bole keluar..skrg da umur 6 dan 5 tahun..suda sekolah juga..apa sebb ya sis.beranak awal

Hai sis anak sy 32weeks berkampung kat nicu 38hari.. mostly baby ad yg cepat baik dan sebaliknya. Anak sy dulu seminggu dh ok boleh baik tiba2 dia kene apnia , in shaa Allah doa baik2 sis ibu kuat baby kuat

Anak sy dlu dlm around 2 bulan paling lama..bergantung pd baby.. semoga cepat sembuh ye nak.. aamiin

Semoga baby cepat sembuh..percaya lah...tuhan pasti ada setiap ibu yg alami mcm ni...🥰🥰🥰

waalaikumusalam smoga sihat selalu ye awk .. bole tau knpe bole malhirkn bby prem

my ank dl dua bulan dlm icu.. besar tapak tgn je.. alhamdulillah skrg da besar.

semoga baby cepat sembuh, semoga puan kuat hadapi cobaan ni aminnnn aminnnn