Kuning anak

Assalamualaikum...anak saya dh 12 hari ulang alik klinik sbb kuning dia tk nak turun btol2😭sapa ad tips untk cepatkan turunkan kuning baby please comment🙏#bantusharing

Kuning anak
34 Balas

Time kuning sy cmpur BF and formula milk. Lps je menyusu sy bagi juga sisu formula. Tp x lah byk. Utk make sure dia berak and kencing byk. Ms time dia kuning, mak pun kna jaga pemakanan. Benda panas blh naikkan kuning anak.

Ms time anak sy kuning, sy breastfeed cmpur susu formula. Utk make sure dia minum susu cukup. And setiap 2 jam. So bila dia cukup susu, dia akn kerap berak. Kerap berak, senanglah nk hilang kuning

Mandikan baby dgn air rebusan inai sis jgn campur dgn air biasa .Biarkan air rebusan tu suam lepas tu mandikan baby .Mentua sy mandikan baby sy dgn air tu alhamdulillah skrg dh tak kuning dh .

Kerap kan susu badan sis. Biar baby berak kencing sentiasa. Kalau baby darah o mmg lama kuning nak turun. Apa2 pun yang terbaik nak turun kan kuning adalah susu badan👍🏻

Sis,sy pakai AO wallet..mmg cpt trun..baby sy kuning skjp je tp xtinggi..hari2 letak AO kat mandian n sapu2 kat badan...mmg cpt trun. Satu2nya ank sy yg xduduk lampu biru..

kerapkan susu .. jemur baby kt cahaya matahari .. pkai spek mata jadi mata bby tk rosak .. and kerap kn susu .. bby sy pom kuning jugak tapi alhamdulilah daa ok

Banyakkan susu badan. Setiap 2 jam susukan. Kalau baby tidur, kejut dia suruh menyusu. Pagi2 ayah saya jemur cucu dia 5 minit kat matahari pukul 8 pagi gitu.

Bgi ank sblm ke klinik anggur hitam jusnya@mndikn air sirap ltak 8 titik ke air suam..mndikn sblm ke klinik..ank 1st n 2nd sy buay gitu..alhmdulillah trun

Kerapkan menyusu anak. Jgn bg benda2 lain pulak. Hanya susu sahaja. Jadi kuning dia akan kluar melalui najis dan air kencing

Ibu makan anggur hitam sebelum menyusu dan kerapkan menyusu. Baby ada kuning suka tidur, kejutkan dia untuk menyusu.