Gdm on ubat

Assalamualaikum..Ada x yg sangkut Gdm on ubat to brsalin lebih dr 38weeks?mean xperlu cek in wad awal la..huhu..mommies yg Gdm on ubat ye..tqia..

7 Balas

Wassalam dear.. Klu GDM on ubat, dokter mmg akan sruh admit awal n bersalin paksa 38wks tu. Sbb dokter x nak amik risiko dkat baby n mummy. Klu dokter x paksa baby kluar, kmungkinan baby akan mmbesar dlm perut dsbbkn kandungan gula yg tnggi. N risiko kpd mommy plak, ssah utk kluarkn baby yg besar nnt.. N mcm2....

waalaikumsalam.. sy gdm on treatment (ubat).. yg metrofin tu (kalau xsilap eja😅). Bersalin betul2 hari pertama masuk 38weeks (25/1/2022) sbb dh turun darah kena tahan terus kecemasan.. sepatutnya kena masuk wad 26/1.. baby nk kluar awal lagi 👶.

Memang kena on 38.. Saya gdm on ubat, masuk hospital on 38 week tapi xdpt induced terus sebab heart rate tinggii.. Buat pemantauan dua hari, baru induced.. Tapi masih dalam minggu 38 tu diaorg mmg akan induced or czer kalau terpaksa..

sye gdm ubat..skg da 34 weeks... alhamdulillah..sume ok2 jer..berat bby pon ok jer...harp bby kluar normal..sebb selalu bersalin awal🤭

mmg kna besalin 38w , klau xrsa nk besalin doc akn induce sbb baby besar.. bhaya utk baby nnt klau xbesalin awal

salam sis nk tanya,GDM on ubat ni kena amek bsp ke jgak tiap mnggu?

sy gdm on diet .. uhhh skg 31 weeks