bolehkah kelahiran prem berulang?

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera Anak 1st 38w tahun 2014 Anak 2nd 32w tahun 2017 Anak ketiga masih dalam kandungan 16w4d.. adakah anak ketiga ni berpotensi utk lahir awal seperti sebelumnya.. Utk pengetahuan, anak kedua lahir 32w kerana pecah ketuban. Tapi tiada jalan. Emergency cser kerana baby dah buang air besar dan ctg dah tak cantik.. tq.

10 Balas

Kalau pernah ada sejarah kelahiran pramatang mmg peratusan utk lahirkan ank pramatang lg....sbb tu bila ibu yg bersalin ank pramatang doc akn nasihatkan utk jarakkan kehamilan sbb takut akn blaku lg kelahiran pramatang.... Peratusan mmg tinggi tp xsemestinya..... Sy ank ptama 28w Kedua 36w Ketiga overdue Ke4 sehari sebelum due Ke5 38w.... Tp lps bsalin ank ke2 doc mmg suruh jarakkan kehamilan...sy jarakkan 3y

Sy pernh lahirkn baby prem Ank 1st 36 weeks. Berat 2kg. Ank 2nd 32 weeks 2 days. Berat 1.66kg Skrg pregnant ank no 3. Arie ney ckup 32 weeks.. Bdebar jgk. Hrp2 lahir ckup bln lah..

Setahu saya kalau pernah ada history lahirkan anak prem memang ada possibility untuk lahirkan anak awal lagi. Sebab tu kalau ada history macam ni, kk akan bagi tagging colour lain

4y ago

Amin.. tq sis..

sya pernah lahir prem yg no1 34week , no2 pn 34 week gak , tp no3 alhamdulillah 39week n skarang no4 dh pn alhamdulillah lg 2 hari due 😂😂

4y ago

hahaha.. redha je

Soal Ni sy pn confuse.. Ank ptma 39w 5d Ank kdua 37w 6d Yg ketiga Ni skg 37w 1d sda..rsa2nya awal ka x yaaa jg bsalin..

4y ago

Sekarng Ni sy tgh tggu tnda2..tp perut mengeras la

Beranak ank 1st 34w. Doc dh pesan sesiap next ank kemungkinan akan prem lg 😱 Harap2 next baby full term.

Waalaikumsalam.. Saya pun xpasti sis, xda pengalaman.. Semoga dipermudahkan ya sis..

Semoga dipermudahkan n semoga baby bersalin ckup bulan nanti..amin..

Anak first 39w..Anak kedua ney xtau lah bpe weeks

4y ago

Harap cukup bulan dan sihat.. amin..

Waalaikumussalam, tak pasti sis.