soalan tentang gigi

assalamualaikum warahmatullahs anak saya sudah 7bln tapi belum tumbuh gigi adakah ianya normal?

19 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Normal. Banyakan bagi dia makanan untk d pegang. Makanan solid yg kalau touch air liur jadi hancur. Bagi kuih2 homemade lempeng yg dipotong jejari. Buat homemade fries. Dalam kajian, gigi bayi akan cepat tumbuh jika banyak mengunyanh, makan makanan yg sesuai umur nya bukan bergantung kepada bubur blend shja…🥰 tapi kan sis, lagi lmbt tmbuh bagus jgk sbb mudah nak jaga😂😂 if digalakkan, prkmbgn gigi nya akan pesat..

Baca lagi
VIP Member

normal...mcm ank sy pun dlu lmbt tumbuh gg...tp bg mak yg full bf ank akn jd happy sbb ank xkn ggit mak ea ms bf...tp kalau kita bc artikel dan tnye doc..ada juga anak yg tumbuh gg pd umur setahun lebih ..stiap bby perkembangan mereka berbeza..paling cpt lepas lahir dah tumbuh gg .mg dpmudahkan segalanya .aamiin

Baca lagi
9mo ago

anak saya baru tumbuh gigi..sebatang je

TapFluencer

normal tu sis...anak pertama saya tumbuh gigi masa umur 9bln,anak ke2 tumbuh gigi masa umur 1thn3bln.anak no 3 tumbuh gigi masa umur 6bln...

TapFluencer

Waalaikumsalam. Memang ada anak yang berbeza bulan tumbuh gigi. Kalau gusi dah start keras dan air liur meleleh tanda anak nak tumbuh gigi

Normal je sis ade baby tumbuh gigi awk ade juga yg lmbt , mcm tu juga klau bckp bejalan mrngkak sama je smua brgnrung baby 😊

Anak sy jalan dulu baru tumbuh gigi. Dia jalan masa nak masuk 11 bulan. Tp lepas tu, sekali tumbuh banyakkk. 😊

Normal.. Ank sy 10m br tumbuh.. Ad stgh bdk cpt ad y lmbt.. Y pnting tgk kt buku anak tu ny perkembangan dy..

Normal sis , anak saya 1 tahun baru tumbuh gigi 😊

Normal je. Anak saya 11 bulan bru tumbuh gigi 😁

normal ja.. anak sy tumbuh gg 1tahun 2 bulan