naik kapal terbang

Assalamualaikum TAP.. saya sekarang kandungan baru masuk 6 bulan.. saya nak naik flight bersalin rumah mak masa kandungan 7 bulan lebih.. boleh ke naik flight time tu?? #firstbaby #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

Kalau dah 7 bulan lebih nak naik flight better refer doktor terus selamat atau tak sebab kena tengok keadaan kandungan awak time tu. Certain airlines pun tak bagi kalau sarat. Contoh macam airasia 28-34 weeks kena ada approval doktor tak silap kalau nak naik. So kena confirmkan jugak dengan airline boleh tak naik

2y ago

mcm mana ye nak confirmkan dgn airline??

Tanya pada syarikat penerbangan, dan juga minta advice doc. Kalau boleh, doc akan bagi surat kebenaran kpd syarikat penerbangan

2y ago

mcm mana ye nak confirmkan dgn airline??