Ingin tahu

Hi, Assalamualaikum sya nk tnya klau mcm ni confirm pregnant kann sbb last date period sya 27/5 lpastu blan 6 lngsung tak ada. Lpastu sya nk tnya sya pregnant dah 6 minggu la kan sbb sya tngok dkt app pregnant 6 minggu 😅 sya nk confirm betul ii jee tkut nnti terlebih jangka bersalin plk. ##SeriusTanya #bantujawab #firstmom #ingintahu

Ingin tahu
15 Balas

Klu ikut kiraan period yes 6weeks..double confirm dgn doctor minta scan utk confirm tarikh bersalin..kdg lari sikit 1-2weeks mcm tu..scan 8weeks above recommended, klu nk scan skg pn xde mslah klu just nk tgk kedudukn kantung tp skg blm lg nmpk baby..klu scan 6weeks kna guna scan tvs, scan atas mmg x nmpk

Saya last date period 25.5. tp bila scan kantung leper bentuk mcm kacang tu😞6week. doakan Sy ye

3mo ago

Alhamdulillah. Sy akn repeat scan 2minggu lagi. sis Ada spotting x.

nnt bukak buku pink, nurse akan double confirm lagi. stay je dengan tarikh jangka awak..hee

sama dgn saya last period 22.5 bulan 6 tak dtg langsung , sy irregular period .

saya nak tanyak semalam saya cek gdm 27.8 mmol/L lepas tambah air 2 botol turun 16

sama macam saya.. saya last period 30 may CHEK test tdi pagi dapat result positif

sama Sy sissssss.. last period 28/5 🤭 xpi klinik lg utk sahkan..

3mo ago

alhamdulillah..tahniah sis

sy untuk cmfrkn bpe weeks sy g klinik swasta untuk cek ..

awk sama gn date Lmp 27/5 skg baby dah 6 minggu ++