Hamil 8 minggu

Assalamualaikum Sy sue , Sy hamil dh Masuk 8 minggu 2 Hari .. Sy Bela kucing dalam sangkar adakah effect pada kandungan ..?? Ada x sapa2 boleh share sikit pendapat atau pengalaman.. Ada org Sy suruh Sy lpskan kucing sbb tkt bnda xbaik jd pada baby ... skrg ni yg cuci Dan jga kucing husband sendri.#ingintahu

1 Balas

Bela kucing takde masalah. Yang bahaya nya bila ibu mengandung bersihkan taik kucing. Sbb takut ada sejenis parasite dlm najis kucing. Selalu nya parasite ni ada kalau kucing sis diberi makan benda mentah contoh mcm daging mentah. Saya pun bela kucing sis ada 4 ekor dirumah. Yang selalu bersihkan taik kucing husband saya tapi ada keadaan terdesak kalau litter box dah penuh masa ketiadaan husband saya kat rumah saya bersihkan jugak tapi saya pakai mask dan terus basuh tangan bersih bersih. Sis boleh baca posting Dr Imelda pasal isu ni. In shaa allah.

4y ago

Saya tak pasti bersihkan muntah kucing tu bahaya ke tak. Apa apa pun pastikan tangan bersih la lepas cuci.