Cara untuk tambah darah bg HB low

Assalamualaikum. Sy nk tnya mcm mana mommy² semua mkn ubat tmbh darah? Sy mkn maltofer. Mnm jg jus pati delima.. Td checkup HB 10.3 dari 11.4.. #ingintahu

24 Balas

klu da btul2 jaga tp hb still xnaik mungkin sbb hormon mengandung sis.. sbb sy pernh alami mcm tu.. smpai docter ambil darah and check detail darah.. hasil kandungan darah iron cukup jer.. tp hb tetap rendah.. dokter kata mybe disebabkn hormon mengandung.. mkin tua usia kndungan makin drop hb