Susu Formula

Assalamualaikum sy nk tanya susu formula apa yang sesuai untuk bayi 0 hingga 12 bulan ye?? Sebab susu sy x keluar banyak

14 Balas

Bab susu badan sis kena minum susu utk topup susu badan kita sebagai milk booster. Selain tu mkn la kismis hitam, kurma, pati delima. Tu semua mknn milk booster, kerap susu kan baby, kalau boleh perah la walaupun dpt sikit, insya Allah susu badan akn meriah. Perah dgn tgn lbh bagus dari pakai pam.

4y ago

Boleh je awk,, tpi kalo awk x takin dgn badan awk, awk x yah ambil,

mcm sy bg susu kambing sis, jenama karihome sis, beli di farmasi bgus jugak susu tu untuk kurang kn kuning dkt anak jugak sis, tp tak thu la anak sis serasi ke tak, sbb anak sy minum susu tu kuning nye turun, tp susu badan pon kena bg jugak la sis

my daughter campur bf dgn formula sejak lahir, enfagrow A+ is the best. doctor pun sarankan susu tu. masa dia masuk ward lepas bersalin pun nurse kasi susu enfagrow. tapi susu tu mahal sikit kena spend lebih :)

Kerap bg bby susu. Minum sup kacang panjang. Masak sampai kacang panjang tu lembut.... Jgn mkn jamu. Jamu buat susu x kuar.

Frisolac ok..sbb ank sy minum dumex xsesuai..cube la..insyallah ok..sy pow mcm sis..susu xbyak keluar..

S26 Gold - serasi dengan my baby walaupun dia premature :)

S26 infant.. biasanya budak serasi tapi tak tau baby yg lain

Try n error. Anak sy serasi dgn dutch baby

ikut kesesuaian bby.. Try beli pack kecik dulu

4y ago

Ish bahaya tu🥺

sy bg anmum . tgok bby okeyy serasi