Bantu saya .

Assalamualaikum, sy nak tny, ade tak ibu2 kt sini yg pregnant lg,anak br 2,3 bulan? Saya tgh risau sgt ni. Citenye mcm ni, sy bersalim 02/02/2020 start makan pil perancang noriday 08/04/2020, dan sy bersama suami(tanpa pelindung)kali pertama selepas berpantang 10/04/2020.. dan sy ade bace kene tunggu 7hari selepas makan pil perancangan br bole bersama ?. Semalam 17/04/2020 ade keluar darah, sy xtau period atau tak sbb sikit sgt. Pd ni check pad xde kua darah tp bile korek still ade. Ade rase cramp mcm period pain tp x kuat. Sy takot sebenarnye. Ade possibility utk sy pregnant ke? ??. Tlg saya. Tq ibu2..

8 Balas

Sya pn ambil noriday.first makan 3bulan lpas bersalin...msa mula2 ambil pil noriday mmg sya period...dn msa tgh period pn sya teruskan makan x pernah skip smpai skrang...msalah sya skarang 4bulan sya sudah x period..dh check mmg x pregnant dh refer doktor pil ni mmg kesan dia mcm ambik 3332_29¿⅜

😅 susah nk cakap tu. Tapi kalau nak tahu sye baru je lepas bersalin anak kedua. Beza anak 1st and 2nd 11 bulan je. Dah pakai protection tapi terlepas jugak. Terima jela. Lagi pon sye dh berkahwin 6 tahun baru dpt mengandung yg 1st tu. Alhamdullilah dpt sepasang dah. Try la check upt dlu

Ambil pil perancang, memang lepas hari ke 7 makan pil baru ada protection ye sis. Kalau tak ckop 7hari, kemungkinan boleh pregnant bila bersama tanpa protection.

Saya anak first baru 5m 3/02/20 (ceaser) skrng tgh pregn ank k2 2m, rezeki kot 🤗 try beli pregnant test tgok naik line or tak,

Pm ws saya 0172241380 ada ubt dia

try cek upt dlu

Try check upt

buat upt