nak tau pergerakkan baby

Assalamualaikum, sy nak tau mcam mna nak kira tanda pergerakkan baby dalam buku pink eh? kalau dya gerak sekali tu ok ke tk? Dalam sejam dya gerak sekali, nak trus tanda atau nak tggu 2@3kali tendangan lagi baru tanda? Nurse bgitau hritu lupa,mengiyakan ja, sebab kalut nk balik? tlong eh jelaskan..

1 Balas

Waalaikumussalam.. asalkan dia bergerak boleh tanda, sis.. cuma kalau dia bgerak berterusan, dikira 1 je