?

Assalamualaikum sy nak tanya sy baru je pregnant...tapi sy selalu minum air teh boleh ke?

11 Balas

Ni pesanan nurse Masa check up Hari tu Kurangkan & kalau boleh elakkan pengambilan teh & kopi masa pregnant Kenapa? Teh & kopi boleh mengurangkan penyerapan nutrients dalam badan😍 Better elakkan ya mummy

5y ago

Tq information...😊

Teh kan angin.. Mase awal2 pregnant, kan perut akan rase berangin.. T tambah2 berangin perut.. 1ag,teh tu kan ade caffeine, kan kamu makan ubat asid folic tu.. Kan sia2 plak kalau mkn ubat tapi ubat x function

5y ago

Tq information😊

Saya dr awal pregnant mmg hari2 minum teh smpai skrg dh 37weeks. Huhu.. Sebab dah biasa. Tgok hb sis jugak. Kalau hb okay, boleh la minum. Sbb teh ada kafein jugak kan. Kalau angin ke, better stop okay.

5y ago

Sama la.. Sy mmg tiap2 hari minum haha. Teh o dgn teh ais😂😂😂

boleh je tapi jarakkan dgn masa makan ubat tu takut ubat tak serap. Saya suka minum teh tapi sejak preg ni tkboleh minum, kalau minum mesti badan masuk angin, sadisss 😢😢 hehehe

Waalaikumsalam.. Kalau boleh kurangkan ye. Sbb kalau mkn ubat iron.. Air teh/kopi mnghlg pnyerapan iron tu.. Hb pun kurang nnti.

My wife dri first week smpai 20th asyik nk teh o ice...xde effect apa dkt bdan..minum n makan apa yg u suka...dont worry

5y ago

Mitos je tu...my wife tiap2 hari teh o ice..

Jika sis hb xlow mnum je sis.. Jika sis mnum air teh jrakkn 2jam baru mkn ubt.. Klo angin bdn.. Better stop..

Xde masalah pun nak minum kecuali awak alahan menfandung..

Jangan dlu sis..sebb baru early pregnant kan..

5y ago

Bukannya menyusu bayi lagi..Mengandung semua boleh minum kecuali alkohol...

Wife minum teh o ice..alhamdulillah anak sihat

5y ago

Amin..Thanks