leaking

Assalamualaikum, sy nak tanya.. Ada x mom2 kt sini yg ada pengalaman air ketuban leaking? Rase mcm mana ye? Sy baru 19weeks tp smlam rasa mcm ada air lain yg keluar.. Pg ni ada rasa baby gerak tp was2 nak pegi hospital.

12 Balas

Tolong pergi hospital segera.sebelum ni sy leaking 18weeks. Hari pertama petang mcm blur sbb rasa takkan air ketuban kot. Hari kedua pun keluar lg. Dan air continuously leak sampai 3minggu.sampai kering. Pergi hospital cepat. Kalau leaking biasanya sebab kuman. Doc akan bg antibiotik. Kalau bernasib baik,mudahan lubang ketuban bocor tu tertutup balik. Kalau tak bernasib baik mcm saya,hanya boleh tengok air keluar. Dan bila dah kering,baby keluar.

2y ago

sy tgh alami sekarang..mcm sis..baby masih ada..tp lubang masih belum tertutup...so hnya berharap lubang tertutup dan baby survive..doc mmg xleh buat apa kecuali pantau dn bg antibiotik...sb baru 18week

Jgn lengah2 tau. Leaking ni bahaya. Kes saya dulu masa kandungan 18 weeks. Bila sedar ada air turun, memang terus ke hospital. Lepas je air turun, keluar pula darah. Akhirnya bila check laluan memang jalan dah terbuka. Akhirnya baby terpaksa dilahirkan dan baby tak boleh diselamatkan pun sebab terlalu kecil sgt utk hidup. Berat pun tk sampai 1kg lagi.

Hi sis, ini sedikit panduan bagaimana rasanya bila air ketuban pecah. Kalau dah confirm betul air ketuban, baik segera ke hospital. Takut baby lemas https://my.theasianparent.com/air-ketuban-pecah/?utm_source=search&utm_medium=app

Pergi je hospital mmg ada yg air ketuban nya bocor, saya 34w air ketuban bocor tpi alhamdulillah selamat melahirkan secara czer sbb baby dh nak lemas, kalau lambat boleh DTG kan resiko

5y ago

Air cair je dia mengalir x boleh kawal

Pg je check. Sbb takut keluar nant infeksi. Kalu btul leaking dia akan bg ubat. Hari tu sy pon admit jugak 24 weeks

Terkejut sy bace licking.. Menjilat😱 leaking la sis.. Bocor.. Hihi...

5y ago

Hahahahaha igt sy sorang je terperanjat. Sakit perut ketawa. 😂

Awk p klnik jgn bia nt air kering..sy hilag bby sb air licking😭😭😭

Omg 😅 leaking sis. Lain maciammmm licking nyaaa😅😂😂

5y ago

Hehehe...itulah seram baca tadi. Igtkan dia ada tabiat suka licking ketiak suami ke.. Hehe

Sya pernah masa 18 mgu ..ketuban pecah

Mcm mna bah tu licking? Airnya yg mcm mana??

5y ago

Leaking tu bocor