Baby Bump

Assalamualaikum, sy baru masuk 7 weeks, mmg xnmpk lngsung perut, nornal Kew, risau, next week baru nk g scan, harap semuanya OK.. Please share pengalaman #firstpregnancy

45 Balas

Maaf yer bukan nak kecam mmg mostly first pregnancy just like me.. tp please la bykkn membaca tambahan msuk TAP ni dh tnjuk 7weeks embryo tu besar mana siap details berat lg.. so boleh expect la perut kita akan ada baby bump time bila kan.. hope sis sabar okay.. btw tahniah bakal mommy

Sy sampai due xda yg tahu preggy...dua² anak MCM Tu..bila balik umah,tahu² bawak baby je...yg ke 3 ni xtau lah MCM mna..nampak ke tidak..tapi xpla,janji baby sihat sudah...nampak ke xnampak belakang cerita

Saya yang 7 bulan nih pun orang tak nampak perut . Hahaha . Mungkin sebab pakai baju longgar kot . Takpe la sis . Normal la tuh tak nampak . Masih awal lagi tuh . Kadang 5 bulan baru nampak

Imaginasi tinggi sgt ni.. klu 7 week da dok usap2 perut knape tak nampak. sabar la sis, kang da terboyot beso perut tu, tanya2 plak knape beso sgt perut ni. Tiap org preggy tak same yer.

Awal sangat tu sis untuk nampak baby bump. Tak sampai 2 bulan pun lagi. Baby size pun baru je size raspberry. Sabar ye. Banyakkan membaca dan menambah ilmu sepanjang pregnant ni 🌸

Sy bukan nak kecam tapi sedih masih ada soalan yang sebegini disini.. Cuba banyakkan me Baca sis. Lagipun apps sini juga ada bgthu size bayi. Please and please...

Ikut orang juga.. saya masa tu x tau lagi.. siap ada yang cakap omelmya perut...bila pergi check baru 5 minggu.. perut buncit + ada baby.. tapi dah mcm 3 bulan..

4y ago

Aduhh sama lah.. baru 5week+ tapi besaunya perut. Berat pon mencacak naik. Kadang risau, rasa nak diet.

saya dah 8 bulan ni bru ade muncul betul perut ni haaa .. banyakkan mmbaca , hujung jari je semua .. ikot logik pon 7W tu kecik lagi , size pon 1.5-2 cm je ..

Kan kat app ni ada tunjuk baby kite besar mana. Saya 6 bulan baru nampak baby bump. Tak kisah nampak baby bump atau tak. Janji anak sihat je.

7w mmg xnmpak perot tu..tp kite sendiri akn rasa perot kite masa tido terlentang..rasa mcm keras kt peranakan..nnt bila dh besar kite pun xperasan..