Susu untuk newborn

Assalamualaikum, susu ape yg sesuai untuk newborn yg sembelit? setakat ni dh try bebelac, dupro dan frisolac.. mcm xbrape okey je.. harap ade yg dpt membantu🥰 susu s26 okey ke tak ye? susu formula ape lgi yg okey?

9 Balas

ank sy cuba mcm2 susu sembelit. pastu g alpro dia suggest morinaga . kite blh apply utk trial pack dpt 600g dgn hrga rm10. so far anak sy minum ok sgt2. dri umur 2 bln smpai skg msh minum brand tu.

2mo ago

murahnya 600g rm10..mmg ade di farmasi alpro je ye

Anak saya dulu minum s26 pink tu alhamdulillah okay. Btw susu ni kena try and error untuk tengok anak serasi atau tak.

blh cuba similac Total comfort. xpasti baby awk okay atau x tp setakat ni berkesan utk baby sy🙂.

yg sy cuba susu nan ha, xde sembelit. dh cuba bebelac (ok je), dupro dan s26, dua2 sembelit.

Try and error ya. Anak saya minum Dutchbaby = berkahak❌ Then enfalac gentlease✅

try guna dutch baby ank sya guna dri newborn smpai sekarang 6 bulan pon guna lgi

Ank sy guna anmumlac..tp da kahak.. Sekarang guna aptamil

sy guna susu biolac

similar