kesesuaian susu..

Assalamualaikum.. susu apa ya yg sesuai utk naikkan berat badan baby pramatang..?? #tiada pengalaman #anak sulung #baby 30w #penantian 10thun

2 Balas

Sis try bg susu bdn sis..biasa dkt nicu dia akn cmpur susu bdn dgn fm similac ms bncuh susu bby..nti lelm nti bby nye berat naik..bg bby susu stiap sejam.xslh sy ms ank sy duk nicu dlu.. ank sy lahir ms 34wik... Stiap bby cara bri susu adalah berbeza..sis kena rajin tnye nurse dr semasa ke semasa brp sukatan bby pd hri tu n ms tu yg nk d beri..dia akn bgtw..bpe ml if bby gune syringe..

Saya selalu dengar hosp bagi susu enfalac A+ untuk baby premature