Kick Baby

Assalamualaikum.. skrg sy hamil anak pertama.. 20 minggu 4hri.. saya masih tak ada rsa tndgn baby.. btol ke hamil anak pertama lambat rasa dan biasa berapa minggu ye dpt rasa tndgn baby?

2 Balas

Waalaikumussalam, normal tu sis ✌🏻. Anak saya sampai dah 30 weeks pun saya rasa sikit2 je gerakan dia. Anak 1st juga. Adalah kadang2 gerakan dia yang kuat sampai saya kata "adoi". 😂. Mostly, tak rasa sangat pun. Tapi bila gi kk, nurse check semua okay. Denyutan jantung baby okay je. Nurse pun kata sambil gurau2 masa check perut saya, "Allah, tenang nya lah anak awak ni. Hello baby, hello." Alhamdulillah, sekarang dah lahir dengan sihat wal afiat dan aktif je 🤗

Tdak pon.. tp maybe it depends.. sy pon 1st baby tpi 17 weeks saya dah mula rasa prgerakan baby saya..