Hai berapa weeks akan dapat rasa baby kick ?

Hai nk tnya , biasa berapa weeks kita akan dpt rsa baby kick ? Sbb skrg Baru 17weeks and first baby ☺️

4 Balas

sy cukup 16w0d terus rasa. saya perasan time tengah baring tu maybe kita dalam keadaan relax kan..dah 16w 4d camtu baru la rasa time tengah duduk. kita sendiri kena alert dgn badan kita sbb baby kecil lagi so gerakan dia tu rasa soft je

1y ago

Ouhh awl pula ye .... tp mmg rsa lah ye baby kick ? Sye xdpt rsa sbb kerja then balik dh letih tros tdo , tu yg mungkin xrsa atau belum lagi 😅

sy dpt rase mse 16 weeks time soft jer . skrg da 18week kemain ligat lg . alhamdulillah semoga bby Sehat ii smpai Selamat dilahirkan .

mcm sy dlu 20 weeks and above. depends pd ketebalan perut kita...ada rs cpt ms 16 weeks..ada rs lmbt. mg dpmudahkan segalanya .aamiin

1y ago

sm2 😉🫶🏻

17w dah rasa, sekarang 18w lagi ketara. Kalau letak tangan di perut, boleh rasa kalau time tu baby kick 😊

1y ago

Saya pun tak pasti awak macam mana 😂 sebab dia bergerak random je. Tapi saya detect baby banyak kick waktu malam saya dah baring nak tidur. Kalau rasa bergerak2 tu, saya akan letak je tangan utk rasa kick yg seterusnya. Selalunya tempat yg sama. Tapi takpe awak,ramai yg rasa week ke 20 ke atas. Asalkan scan baby sihat je 🥰