Is it normal?

Assalamualaikum sister, Sy nak tanya is it normal ke sepatutnya kalau ikut kiraan baby sy dah masuk 7 minggu 2 hari, tapi tadi pergi scan doctor kata baby 4 minggu ( macam dalam gambar tu). Lepas due date dia bagi pun tak sama macam pengiraan. Last period 20/2/2020. Ada tak siapa siapa pengalaman yang ni?

Is it normal?
21 Balas

kita sama sis , sy sptutnya baby da msuk 8week tpi scan 6week 2 days .. doktor mntak dtg smula slps 3week nnti utk scan smula .

4y ago

Mcm mna sis skrg.. dh napak baby ke?

Ikut apa yg doc tetapkan.. Klo x lari byk mmg ikut kita punya kitaran period klo lari byk mmg ikut besar bby yg di scan..

Ye saya pun nak tahu ni sepatutnya kandungan dah 36weeks 5 day tapi kat scan 34weeks 4day kenapa macam tu

4y ago

Pembesaran baby saya ikut date period saya..bukan ikut scan..lepas tu diorg silap scan..dorg dok salah baby kecik..saya pergi pakar..pakar kata pembersaran baby saya ikut tarikh period saya.tak besar dan tak kecik..

Saya, due date ikut last period 20.8.20. Tapi bila scan due sy 31.8.20. Ikut yg doktor scan sbb dia ikut pada saiz baby kita.

4y ago

Alhamdulillah terima kasih akak, rasa hilang sedikit risau 😊

sya pun sma,ikut last period 16/2 spatutnya kandungan 18w tpi td sya pegi scan doktor kta dah 22w,hemm mcam mna pulak tu?!

4y ago

Kadang kalau period x teratur sebelum lekat tu pn jd x tepat jgk pengiraan edd tu sis. Mcm sy pn b4 lekat period x teratur. So Dr kira edd ikut size baby..

Biase la..bby kecil lagi so doc just buat anggaran je..biasenye doc akan ikut tarikh last period....

Normal sye pon due date lari jugak.. Tp xde mslh pon.. Dr mmg akn ikod trikh scan

Sama mcm sy hr ni.. Ikut tarikh last period 27.4 kira dh 8w.. Tp scan td 6w.

4y ago

Saye ikut date first period ..

Normal kalau waktu subur tak menentu

normal..biase seminggu dua x sme