ubat maltofer

Assalamualaikum sis..semua .nak tnya bolehkah minum jus oren wktu nak makan ubat maltofer untk naikn HB.siapa pernah makan ubat maltofer nie dgn minum air oren?

4 Balas

Waalaikumussalam sis..nurse bgth jus oren yg dlm botol tu manis..mcm sya minum air limau nipis/kasturi/lemon kosong bersama ubt iberet alhamdulillah naik Hb sya

Saya minum jus limau kasturi..sebijik pon ok dh..semalam HB low..mlm tu minum sekali dgn ubat..alhamdulillah..doc puji HB cantik..terkejut jgk saya😂..cpt btl naik

4y ago

Tq sis

Sy mkn maltofer dgn sunquick oren tanpa gula. Alhamdulillah hb sy naik dr 9.8 ke 11 dlm 2 weeks

2y ago

sehari mkan bpe bjik sis ?

sy mkn maltofer yg isap.. x naik pn hb nye.. 😅

4y ago

sy mkn balik obimin.. hari2 kerat.. slalu trpelanting ntah mane lagi skerat tu.. dpt mkn skerat je.. 😅