Anjakan tarikh bersalin

Assalamualaikum sis semua. Nak tanya, kalau ikutkan saya due 3.6.2024. Tapi Dr anjakkan jadi 16.4. Sebab saya tak regular period. Normal ke? Ada tak yang macam saya.

2 Balas

yg due 3/6 tu ikut kiraan LMP ke ataupun scan sebelum tu? kalau ikut LMP, normal je doktor akan suruh ikut tarikh USG sebab period tak regular. basically itu pun cuma "expected" due date. baby akan keluar bila dia nak keluar 😉

6mo ago

3/6 tu kiraan lpm sis. oh okay baik2 betul2. baby akan keluar bila nak keluar kan 🤣. tq sis. sebab saya bekerja jadi ingat nak ambil cuti. tapi tulah. rasanya saya standby je lah nanti kan

jauhnya jarak. ke awal scan mmg edd bulan 4?,

6mo ago

oh maybe sbb tuh la, so ikut due doktor je la. janji 37w tuh get ready je okay. situ bila2x masa je dia bole keluar.