tarikh jangkaan bersalin

Saya nak tanya, boleh ke saya letak tarikh pertama last day period pada hari *spot blood* (tanda telur menempel dirahim) ? . Period saya regular, cycle day 25hari. Selepas OPK positive dan selepas 7 hari ada spot blood tu . Dan sekarang saya da lewat period 4 hari, buat upt ada samar. . jadi soalannya kalau ikut hari pertama period 10/10/23, tapi saya letak tarikh 27/10/23 sebab waktu tu yakin ada penempelan. Sebab nak estimate due bersalin. Kalau letak 10/10 due 16julai dan kalau letak 27/10 due 2ogos. 😂 ini kehamilan pertama saya selepas 10 bulan berkahwin. Terima kasih

1 Balas

Mestilah tak boleh. 😁 Kena kira dari first day LMP.

7mo ago

Sama-sama. Pengiraan EDD untuk regular period cycle akan ikut first day LMP kita. Tak pun, nanti awak buku pink awak cuba discuss dengan doktor. Apa kata beliau?