Air gula

Assalamualaikum semua Nk tanya, air gula mmg wajib pergi minum pagi2 ke? Kalau kat klinik swasta, boleh tak nk request minum malam?

6 Balas

mmg kena ambik pg sis sbb kita kena puasa start 10pm-8am & untuk memudahkan mummy preggy sbb waktu ni kita rehat. kalo ambik waktu mlm nnt waktu siang kita akan rasa lemah sangat2 sbb waktu ni kita bnyk bgerak tambah ngn perut kosong akan buat mummy lg lemah silap2 pitam nnt.

Memang kena minum pagi sis sbb kna puasa kan. Kat swasta pun sama kena minum pagi juga.

Ye sis..mmg minum air gula tu pagi je..kesian kat baby nk kna puasa lama2 nanti..

Kena puasa start 12 tgh mlm.. before check darah & minum air gula

Ok.. Thanks semua 😊

Salam.. biasenya mmg pagi.. sebelum kita makan ape2.. sebab takut dlm makanan yg kita makan tu ade kandungan gula yg banyak.. malam sebelumnya tu pun kalau boleh bnyk minumkan air kosong.. supaya bila minum air gula tu, diorang cek sugar level, bacaan lebih tepat.. nanti tak de la suspek diabetic.. Boleh baca lebih detail kat sini https://www.mingguanwanita.my/kenapa-wanita-hamil-kena-minum-air-gula-doktor-perjelaskan-sebabnya-jangan-ambil-mudah/