Anak xminat makan sayur dan buah-buahan

Assalamualaikum semua..nak tanya,mcm mn cara nk tarik minat ank makan sayur dan buah-buahan..anak saya dh 3 tahun 4bulan,xsuka makan sayur dan buah-buahan..kdng² risau gak...ank lebih suka ke arah makan aiskrim n coklat..padahal sy ni pn jrang beli benda² mcm tu..tambah lak skrg dy pndai ambil sendri setiap kali pergi pasaraya...lau dh makn semua tu,makan nasi pn jd kurang...kadang sampai kene paksa..

2 Balas

Sama macam anak saya..☺️ Sekarang tengah biasakan dia makan sayur jugak..saya buat bebola nasi, campur sekali dengan sayur dan ayam tapi nak kena cincang halus halus supaya tak nampak sangat sayur tu..alhamdulillah, bekesan..

Masukkan sayur tapi potong kecil2 so anak tak perasan. Kena bagi kerap anak saya pun belum setahun kurang nak makan nasi sebab baru nak tumbuh gigi #TAPactiveusers