Result MGTT tidak normal

Assalamualaikum semua,, Nak tanya. Ada sesiapa kat sini yang pernah dapat result MGTT tak normal ke? Before minum air gula, bacaan darah 5.9, after minum air gula terus jd hypo 3.8..tu result sy time sy buat 2nd mgtt..kenapa boleh jd mcm tu?..result darah terus drop mcm tu.. #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

11 Balas

Oh sya pernah kena.. Bacaan sebelum minum air gula 4.6, dan selepas minum air gula bacaan 3.. Terus sya kena suruh repeat lg minggu seterusnya.. Syukur normal juga la..