Tolong suggest ubat sembelit terbaik tuk ibu mengandung,terima kasih

Assalamualaikum semua,nak tanya semenjak pregnant ni sya selalu sembelit,padahal air kosong dh banyak minum tp tetap je sembelit,boleh suggest tak ubat sembelit terbaik tuk ibu mengandung sebb masa ke klinik sya selalu lupa nak tanya ke doc dan next appointment lambat lagi(20hb April),terima kasih semua #firstbaby

4 Balas

cuba lebihkan mkanan fibre... serat tinggi... sayur sayur... sy suke goreng peria katak campur cendawan tiram... mix dengan telur dan tepung ayam goreng.... kemudian mkn mcm tu seperti snack.. jap lagi... memulas la perut dan.. senang membuang...

Saya dpt ubat dr doc, nonphalac solution. Sbb makan buah sayur apa pun tak jalan. Alhamdulillah bila minum ubat ni, beberapa jam lepas tu lawas membuang. Tp elok refer doc, pegi klinik swasta pun tkpe. Doc akan bg ubat yg sesuai utk ibu mengandung

Cuba sis minum susu similac. InsyaAllah lawas buang air. Saya sejak minum ni sehari mesti 2 kali membuang. Padahal saya memang ada sejarah sembelit & buasir sebelum mengandung.

maaf puan sy kurang psti ttg ini..sy dlu pnh guna enema skali je..pstu next time tu minum susu frisomum br lancar tuk mmbuang tak sembelit dh