Bangsa Anak

Assalamualaikum semua, sy nak tanya kalau Ayah status Bumiputera Sabah dan ibu Melayu. So bangsa anak nanti akan jadi bangsa apa ye dalam surat beranak? Siapa yg ada pengalaman? Sekadar bertanya sbb sekarang 1st pregnancy.

34 Balas

sye melayu suami bajau , anak jd melayu . huhuhu

5y ago

Sama mcm kawan saya. Maybe sbb dorg stay Semenanjung.

kalau tempat saya, semua kena ikut bapa dia...

5y ago

Tempat sis di mana ye? Sabah @ semenanjung? thanks sudi jawab.

Boleh pilih ikut bangsa mak atau ayah..

5y ago

betul tu sis.. 👍🏻

Boleh pilih bangsa ikut ayah atau mak

5y ago

😊👍🏻

mcm suami sy,ikut ayah jadi kadayan

5y ago

😊👍🏻

Bangsa x kisah sis..blh pilih..

5y ago

noted sis. 👍🏻

Biasanya anak bangsa ikut ayah

5y ago

Itulah kan, tp sekarang ni dengarnya boleh pilih nak ikut bangsa ayah atau ibu.

walaikumsalm,boleh pilih sis.

5y ago

ok noted sis 😉👌🏻

Biasa ikut bangsa ayah 😊

5y ago

itulah kan.. tp ada kawan sy cakap anak dia ikut bangsa ibu.. tu yg confused tu.. ☺️

Biasa ikut belah bapa

5y ago

Ikut pemahaman sy pun sepatutnya mcm tu, tp rupanya tak. ada yg ikut mak jugak. 😅