Kerap pedih perut dan berangin.

Assalamualaikum. Hi semua. Sy baru 5 mggu hamil and lately ni kerap rasa pedih perut and berangin. Saya berpuasa mcm biasa sebab nak makan pun tgh tak berapa selera. Tapi itu lah, rasa pedih perut tu kerap dtg walaupun sy baru je lepas berbuka @ bersahur. Soalan sy.. Adakah ini normal, bermakna perut lapar dan perlu makan? Makanan @ cara apakah yg boleh sy cuba utk atasi rasa pedih perut ni? #pleasehelp #firstmom

16 Balas

Masa awal kehabisan saya pon kerap lapar tp tkde selera nak makan , tp sis kena makan. Makan buah2an yg boleh masuk. Takpayah puasa dlu pon tkpe kalau ade muntah2 tk digalakkan sbb tenaga kita da keluar , kena tambah badan lemah.