Degupan jantung tiada

Assalamualaikum semua. Semalam sy pergi hospital utk checkup scan cysts. Dr kata okay takde apa² isu sbb awal lagi. Then scan baby Dr ckp tak nampak degupan jantung sptutnya 10 weeks dah nampak, daging baby semua dah terbentuk elok cuma tak nampak jantung. 10 minit Dr cari tiada jugak. Masa weeks 8 sy checkup scan dkt kk nampak jantung baby semua ok. Saya speechless sedih sgt dah la nak dkt raya bbrpa hari hilang mood. Next appointment nak confirmkan samada masih ada atau tiada 2 weeks lg. Dlm waktu ni dr ckp klu ada bleeding, spotting atau sakit perut sgt terus ke emergency. Buat masa ni takda apa² tanda lagi. Suami ajak scan swasta mesin lg canggih tp sy takut lagi kecewa bila dpt tau. So sy igt nak tggu je lagi 2weeks dlm masa yg sama berdoa dan husnuzon mybe tak nampak lg tp mmg emosi sy agk terganggu dan risau sgt. Ibu² dalam ni ada tak pengalaman sama mcm saya yg ttba nampak plk heartbeat baby.

2 Balas

Saya takde pengalaman mcm tu tapi sy rse lebih baik pergi klinik swasta. Mcm kes sy hri tu suspek kandngan luar rahim tpi skrang alhamdulillah smua baik ii je. Klau scan swasta akan lebih jelas berbanding dngan hospital. Jadi sy lebih prefer awk scan swasta. Semoga semuanya baik ii saje untuk awk sis.

12mo ago

Same ii

sy pnah mcm ni, scan kt hosp kantung kecik mcm bulan sabit. doc siap ckp jgn berharap. pi swasta elok je bby siap gerak2 lg. saranan sy, kuatkn smngat, pegi je swasta. sy doakan yg terbaik utk awk n fmly❤️

12mo ago

time ni ptutnya baby 8mggu tp kt hosp 6mggu