Sakit tekak

Assalamualaikum semua . Selamat berpuasa . Fiqah nk tnya klau sakit tekak korg buat spew eakkkk . Rse tk sedap sgt😭😭😭. Biasenya fiqah mnum air asam jawa or bubur nsi tpi pregnant ke 21 minggu nie nk mkn ape eak . Please kongsi 🥺🥺🥺#firstbaby #ingintahu #sakittekak

2 Balas

kalau saya stop dulu makan pedas, goreng2, berminyak, tinggu gula dan garam. makan sup, bening2 bagai, makan buah-buah yg x manis sangat. minum air secukupnya makan gula hacks atau strepsils biasa. jangan banyak cakap. hehe. bagi mulut rehat

2y ago

🌻

saya bila sakit tekak minum perahan air limau kasturi, garam sikit & madu. lepas tu banyak minum air kosong. cuma time pregnant ni kalau nak cuba boleh call doktor dulu takut tak sesuai kan. lain orang takut tak sesuai ja

2y ago

welcome. semoga cepat sembuh ya 😊