Awal Kehamilan

assalamualaikum semua. Saya telah mendirikan rumahtangga pada 31.08.2018. Alhamdulillah setelah setahun lebih saya disahkan hamil pada 01.01.2020, lebih bermakna ia merupakan hadiah hari lahir suami pada 07.01.2020. Soalan saya, adakah normal jika seorang ibu mengandung, perutnya sebu seperti masuk angin dan kembung? Dan adakah alahan seperti selsema berterusan dan sukar untuk buang air besar? Mohon pandangan ibu² dan mommy² ?.

1 Balas

Alhamdulillah..tahniah sis... normal perut rasa masuk angin tu sis..utk awl kehamilan... bby tgh nk membesar...kdg rasa perut cramp... tp kalau sakit sgt jgn lupa pegi check ya...

4y ago

Terima kasih sis. Saya dah check doc smlm.. Sbb awl kehamilan lg, so doc bg ubt angin dll. Alhamdulillah okay. Terima kasih sis..