puasa

Assalamualaikum semua. Saya sekarang dah 28w pregnant dan saya rasa saya larat je untuk berpuasa tapi yang saya perasan baby macam kurang gerak sejak saya berpuasa ni sebab kan kena kira gerakan baby tu kan. So macam mana ye saya perlu berbuka atau tidak perlu ye?

1 Balas

Kalau baby kurang gerak, berbuka laa sis. Macam sy pun berbuka jugak sbb kena kira gerakan. Dah makan baru baby aktif balik. Kita rasa kita mampu, tapi baby dkt dalam kita tak tahu mcm mana.

4y ago

Haha tu laa baby ni pandai. Tengah masak dok tendang2. Suka laa tu dapat makan 😅