Bacaan ketone

Assalamualaikum semua. Saya pregnant 8w. Saya dah 4 hari warded sbb muntah. Pastuu doc detect bacaan ketone dalam air kencing saya 4 , dah 4 hari maintain 2 , apa nak buat eh utk turunkan ketone😭😭 saya nak balik🥺🥺#pleasehelp #firstbaby

3 Balas

Maybe kurang air, sbb muntah2 tu. Once dah balance balik, okay la kot bacaan ketone. Kalau muntah2 badan jadi kurang air, check kencing pun boleh sangkut.

Ketone tu lebih kurang kencing kotor atau terlebih protein ye?

Kencing kotor sis

3y ago

Banyakkan minum air barli tanpa gula. Kalau doc bagi antibiotik, kena habiskan. Air masak pun kena minum banyak.