SAYA DH PERNAH KEGUGURAN 2 KALI . ADA TAK UBAT YANG BOLEH SAYA AMALKAN UNTUK KUATKAN RAHIM ATAU DOA

Assalamualaikum semua . Saya pernah keguguran 2 kali . Pertama 6w2d kedua 9w2d . Sekarang saya tengah pregnant lagi . Ada tak ubat yang saya boleh amalkan untuk kuatkan rahim atau doa2 yang baik diamalkan semasa tempoh kehamilan ini . Makanan susu etc ?? Terima kasih .#bantusharing #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

13 Balas

sye gugur 2kali last year. this time pregnant, sye bykkn bedrest. 1st trim sye bedrest terus. x masak, x driving, x berjalan, x kemas rumah, x basuh baju. semua husband yg buat. elakkan bersama husband. masuk 2nd trim bru start sikit2. tpi still jugak byk kn rehat. x buat kerja berat. x larat nak buat sye mntk tlg husband continue.

2y ago

yg penting awk kena byk kan rehat. kurangkan berjalan and bergerak utk 1st trimester. sye pon mcm awak, risau bila tau pregnant balik. nak amek ubat kuatkan rahim dan sebagainya. tpi nurse pesan, byk kn rehat je utk 1st trim dlu. kerja rumah semua husband settle kn. sye buat sikit2 je. and elakkan bersama husband. alhamdulillah now 5m. awk kena byk kn rehat yer. lps tu jgn stress2.