SAYA DH PERNAH KEGUGURAN 2 KALI . ADA TAK UBAT YANG BOLEH SAYA AMALKAN UNTUK KUATKAN RAHIM ATAU DOA

Assalamualaikum semua . Saya pernah keguguran 2 kali . Pertama 6w2d kedua 9w2d . Sekarang saya tengah pregnant lagi . Ada tak ubat yang saya boleh amalkan untuk kuatkan rahim atau doa2 yang baik diamalkan semasa tempoh kehamilan ini . Makanan susu etc ?? Terima kasih .#bantusharing #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

13 Balas

Sis boleh jumpa doktor ambil Duphaston. saya dulu pernah gugur. Pregnant lagi sekali, seawal kandungan 4 minggu, saya dah kena cucuk ubat kuat rahim setiap 2 minggu dkt punggung dan consume Duphaston. alhamdulillah skrg dah masuk trimester kedua.

2y ago

Baru nk tanya pasal ni, tapi dah jumpa jawapan, saya 26/4 saya gugur kandungan week 12. Saya pantang sebulan jugak, and dah sempat sekali period, Saya hari pertama last period 1/6 sekarang saya dah lewat seminggu period, saya cek masa lewat 3 hari period dah samar2, terus beli clear blue naik 2-3. Sekarang saya takut nak ke klinik, sbb rasa takut, fobia ap yang jadi sebelum ni tapi mak saya suruh sbb saya ada history gugur tu. So sis ke klinik luar ke utk cucuk kuat rahim tuu. ? and selalunya doc yang suggest atau kita yang request?🥺. Saya tak ada sebarang spotting atau darah implantation, sekarang saya bnyak tidak terlalu mnjaga sangat, dari sebelum ni terlampau sangat jagaa kandungan saya.😥