Pregnant 6w

Assalamualaikum semua, saya nak tanya ada x yg berpengalaman macam saya . Saya pregnant 6w dalam kiraan calendae sy, tapi 2-3 hari ni saya rase perut sy tak selesa . Rasa macam sengugut biase2 je(sebab sy sengugut agak teruk) lepas tu rasa macam nak period tu. Sy takde rase nk muntah ke apa ke. Normal ke ya ? masa 1st pregnancy sy tak pernah rasa macam ni n sy mula morning sickness agak awal juga . Sy belum ke klinik lagi utk confirm kan pregnant, sbb slalunye 7/8w baru nak confirm kan ?

3 Balas

Kalau boleh awak pergi confirm pregnancy kat klinik swasta cari yg ada TVS scan. Scan dari bawah tu. Saya pergi waktu 5w dah boleh confirm pregnant. Sbb sakit perut ni, tak sama utk semua org. Kdg bila kita dengar org tu cakap normal. Rupanya tu tanda gugur. Sbb pernah jadi dkt saya waktu pregnant 2 tahun lepas.

Hi, sy dah alami sebelum ni, skrg sy 8 mggu, dah beransur hilang, normal je tu, good luck!

3w ago

awk rasa skejap2 ke mcm mana ya ? and hari2 ke ? sy boleh kata hari hari n akan rasa byk kali . ada rasa macam nk period tu tak ?