Period Tidak Teratur

Assalamualaikum semua. Saya baru saja sebulan berkahwin dan sekarang berpjj dengan suami atas sebab pekerjaan. Saya ingin bertanya, bagaimana cara untuk saya mengenalpasti waktu ovulasi sekiranya period saya tidak teratur ? Untuk maklumat tambahan, kali terakhir saya period adalah pada hari pernikahan saya awal Disember tahun lalu. Adakah peluang untuk pregnant tetap ada sekiranya period saya tidak teratur ? Mohon bantuan semua. Terima kasih ☺️

5 Balas

sama cycle saya panjang betul . kalau period nda teratur dlm 3 mnggu hbis bru subur . ikut kiraan saya laa . tapi tidak kalau awak pnya cycle . doa yg baik" saja sis

5y ago

InsyaAllah.

Waalaikumusalam hi, waktu ovulasi boleh detect keluar cairan jernih spt putih telur. Masih boleh pregnant walaupun period tak teratur, inshaAllah 😇

5y ago

Terima kasih puan. Sy akan usaha utk lebih peka terhadap perubahan vaginal discharge lepas ni ☺️

Priod x tratur boleh pregnant .sy pn priod x tratur Alhamdulillah 15w+ dah.seblum pregnant tu mmng sy guna opk je utk cari hari sbur..

5y ago

Terima kasih☺ insyaAllah ada untk awk stay positive okay.

Selagi ada rahim InsyaAllah boleh pregnant. Untuk period x teratur sis boleh guna opk untuk tahu waktu subur.

5y ago

Terima kasih puan. InsyaAllah akan sy usahakan.

Tak silap saya boleh buat ujian air kencing juga. Kit ujian kesuburan. (OPK)

5y ago

Terima kasih puan. Sy akan usahakan secepat mungkin. O