normal tak.

Assalamualaikum semua. Normal ke kalau takde pun simtom² muntah² tak boleh harum baubauan yang kuat. Saya dah 2 bulan. Tapi. Tak rasa apa² alahan?? Bukan ke selalu orang mengandung mesti muntah² 😭😭😭😭

44 Balas

I Masa pregnant smpai bersalin takde muntah pon normal MCM biasa je that's why I tau pregnant pon 9mggu DH tu pon lepas hiking blik rumah mlm tu sakit sgt badan 2hari SSH nak bgun smpai g klinik positive lak pregnant ahahahah alhamdulillah now baby dh 3bulan 4hari.

normal je..sy dari awal mengandung sampai la bersalin xde muntah2,mual..xde alahan..mengidam pun xde.pening2 sikit2 tu ade la tp xde la teruk pun, tdo je,bgn ok la..tapiii...alah dgn bantal mmg teruk, pantang jumpa mesti zzzzzZZzz🤣🤣

4y ago

Sama lh kita

Waalaikumusalam. Normal je tu sis. Jangan di mintak alahan ni sis. Bersyukur sangat lah takda alahan. Sesetengah orang alahan teruk sampai keluar masuk hospital untuk drip air. Makan minum semua muntah keluar balik. Sis nak ke macam tu?

4y ago

Alhamdulillah. 🙂 saya anak pertama. Semua orang tanya sy. Klau ada alahan. Sy ckp xde. Dorang pun heran. Syukur klau sy normal

Jgn mintak2 sis. Org yg kena alahan je tau mcm mana siksanya alahan tu. Org yg alahan lg kalau boleh taknak kena alahan. Sy baru2 ni suami cuma ckp loya je. Sy terus muntah. Pelik kan ckp je pun boleh buat sy muntah.

Alhamdulillah spnjg kahamilan ini sy xde rsa skit mual.. mabuk or munth pn.. still mcm biasa.. so bgi sy norml jdi senang lh nk buat kje klau alahn truk pn nti sush jgk.. now sy dh 5 buln mmg skit alahan pn xde..

Bersyukur sis tak de alahan. Sy ni sambil drive pun nak termuntah. Bdn asyik letih je. Tengok nasi pun melugai je rasa. Tak termasuk dgn sakit kepala n peningnya lagi. Nak sgt cpt hilang alahan ni.

besyukur sis klau tk da alahan.sya ank ptma smpai ank ktga lngsung tk da alhan.bsyukur sngt.tpi time pregnant ank ke 4 alhan sya truk sngat...ssh nk buat kja sis.nk mkn nsi pn pyah.😥😥

alhamdullilah, normal sis saya first baby tk de alahan lgsg cuma saya akan muntah bila lmbt mkan sbb ada gastric. Saya alahn dgan masakan pun tak de.. tiap2 hari masak klu mgidam😁.

Bertuah la awak mengandung takda alahan.. Saya dulu...smpai tak larat nak muntah.. Tapi Syukur alhamdulillah masuk 4bulan saya dah takda alahan.. Sampai Skrng saya dah 8bulan

Jgn diminta sis. Allah itu Maha Mengetahui. Yg mengandung ada alahan ni nak sangat mengandung tkde alahan. Kan seronok sis bwk perut tanpa pening gusar fikir itu ini 😊