Berat badan naik 3kg dlm bulan

risau berat badan naik , sebelum preggy berat 43kg sahaja - last checkup misi nasihatkn suruh kawal sikit makan sbb naik 3kg , sekarang ni rasa 2kg pulak naik - makan pun dah kurangkan ( tak makan lebih jam 8mlm , kadang breakfastpun skip🥲 ) air manis pun kurang minum - mcm mana momy semua ade tak cadangan - 2/5 ni perlu dtg ke klinik semula risau berat naik berlebihan lagi padahal kita kawal dah pemakanan 😭😭#firstbaby #pleasehelp #beratnaik

6 Balas

sama mcm sy , first hritu dri 52kg tmbg slpas sbulan 56kg , nurse mrah .. phtu sy control bulan dpan tmbg 57kg .. dia ckp cntik dah berat .. pstu tmbg lagi naik plk 60kg . nurse bsing lg suh jmpa dc , dc sruh pntau bp 2x smnggu . jd la rutin tiap mnggu plk prgi kk cek bp tu . next plk 10/5 .. ni berat dah 60.9 .. sy tgh control . tp tula naik jgk 😂

12mo ago

Aaa frust rasa makan pun kene ade catuan😭

saya sblum pregnant pun 43kg. Skang nk msuk 24 weeks, timbg smlam dh 49kg😅🥲 padahal tak makan bnyak. last month timbg kt kk 47. cepat plk naik. Sis blh cuba diet suku2 sparuh tgk mcm mne. lbihkn sayur dan buah

12mo ago

terima kasih atas cadangan tu .. buat masa ni tgh cuba juga diet separuh suku tu 🥲🥹

Saya naik 4kg sebulan. Hari ni kena pi klinik pagi2 cek tekanan darah/airkencing/ perut. Setiap dua hari kena pi selama 2 week 😥😥😥 Risau berat badan sendiri juga.. Cuba control manis2…

12mo ago

adoii , lagi kerap ni ... sis dh minum air gula ke ?

Sama mcm sy sis 🤣 start masuk t2 ni tiap bulan check up mesti naik 2kg. Nak kena minum air gula da 8/5 ni. Semoga ja tak sangkut gdm🥲

12mo ago

aaa , adakah nampaknya kita kene diet ni🤣

3 kg naik dalam 1 bulan untuk second trimester- saya skrg dah 24weeks 5 days

Kdg2 sb hormon sis.. bdn nmpk same je tp berat naik..

12mo ago

ye la kan , padahal nampak tkde lah chubby mana pun