RASA KEBAS DI KEMALUAN

Assalamualaikum semua mumy. Sy nk tnya, knp ye sy rsa kt tulang kemaluan kebas2 ? Pstu klu baring, nk kalih kiri kanan msti rsa sengal2 jgk kt kemaluan. Tmbh klu tgh baring lama bgn bdiri nk jln tu, mcm berpaut kena pgg dinding dulu la smentra rsa kebas tu nk bkurang. Dia xsakit tp rs kebas/sengal/lenguh tu terlalu kuat. Klu angkt kaki nk pkai seluar pn terasa jgk kt kemaluan tu. Knp ye ? Sapa ada pengalaman mcm sy ? #FirstBaby #30week

2 Balas

Sama la sy pun.tp sy bukan rasa kebas.rasa sakit+ngilu.kalau nk bangun mmg sakit,tukar posisi baring pun sakit.kalau bangun dari baring/duduk mmg kena berdiri tunggu dulu kejap baru jln.

Biasa sbb baby dah duduk dkt laluan. Apa nak buat semua serba tak kena. Kalau dah sedap baring, nak alih position memang seksa. Tak boleh nak buat ape 😅