Buku pink dan scan

Assalamualaikum semua mommy Saya dah 5 week pregnat ... Alahan muntah dan loya tak ada... Yg ada alahan gatal²... Jadi... Bila waktu yg sesuai untuk saya buat buku pink d klinik... Kalau scan week ke berapa boleh atau baru nampak kantung ke.. pregnat 5 week ... Tq

12 Balas

kk kt tempat saya 7w dah boleh bukak buku. alhamdulillah, scan waktu tu dah nmpak heartbeat. kalau x nmpak, dr repeat 2minggu lagi. bukak buku 8-12w lah kalau nk scan nmpak terus. waktu tu dah besar sikit dah. in sha Allah boleh nmpak dah

call dulu kk buat appointment.. masa sy buat bku pink awal2 hritu ngam2 negara kita bru dilanda wabak covid19 jdi kndungan 12weeks keatas bru dia trima masatu..

ikut kk utk buat bku pink. tmpt sy sblm week 12, tp kena set appoinment dulu 2weeks sblm. scan 6 week nmpk kntung, scan 8 week ke atas dh nmpk heartbeart baby.

Waalaikumussalam, kalau dekat kk saya, kena buat appointment dulu sebelum buat buku pink. Lagi senang kalau call dulu kk

Waalaikumslam..Kalu klinik kerajaan lepas 8 weeks sebelum 12weeks.. kalau nak kepastian better call..

Sy pun 5 weeks 1 days..stakat ni xde alahan pape..cuma husband je asyik muntah😅

depends ats kk.. klu tmpt sy 9w bru bkk bku pink.. scan 9w tu dh nmpk

tempat sy 10-12 weeks dh blh buka.. tp sy pnya 7weeks dh buka buku

Area saya boleh buka buku pink pada usia 8-12weeks.

tunggu laa 8week ke atas bru scan n buat buku